Stambeni tornjevi Martinkovac

Status:

Realizirani projekt

Godina projektiranja:

2013.

Godina realizacije:

2019.

Program:

Stanovanje

Lokacija:

Martinkovac, Rijeka
prikaži lokaciju na karti

Vrijednost investicije:

10.000.000,00 €

Investitor:

GP Krk, d.d.

Autor:

Arhitektonsko-građevinski atelje d.o.o.

Projektni tim:

Arsen Čupev, Borko Zugan, Vladi Bralić

Suradnici:

Kristina Žuvela, Tea Sulovsky

Dodatni projekti:

Projekt konstrukcije: Tenzor d.o.o., Alan Sorić
Elektrotehnički projekt: Elis d.o.o., Mihael Škrabalo
Projekt vodoopskrbe i odvodnje: G.P.Z. d.d., Duško Mičetić
Projekt strojarskih instalacija: Davor Žanetić

Stambeni tornjevi su projektirani određenim arhitektonskim elementima prema zasebnom projektnom programu kako bi se u konačnosti postigla što veća kvaliteta stanovanja u skladu s diktatima suvremene tržišne konkurencije u trenutku svojevrsne tržišne recesije u oblasti stanogradnje.

Arhitektonsku kompoziciju zgrada čini šira baza sa užim vertikalnim tornjevima koji se uzdižu nad njom. Zgrade su zamišljene kao monolitne armiranobetonske strukture s laganim ispunama toplinske izolacije vanjskih i pregradnih zidova. Poslovni prostori i garaže smješteni su u suterenskim i podrumskoj etaži, a u nadzemnim etažama trokutastog tlocrtnog oblika sa zaobljenim rubovima, od prizemlja do posljednjeg sedmog kata, ponavlja se kombinacija trosobnih, dvosobnih i jednosobnih stanova. Svi stanovi imaju duboke loggie, pojedini i prostrane terase, prilagođene mediteranskoj klimi i boravku na otvorenom.

Stanovi su radijalno raspoređeni oko prostora sa stubištem i dizalima, središnje jezgre zgrade, koja se proteže kroz sve etaže i tako doprinosi statičkoj stabilnosti i mehaničkoj otpornosti nosive konstrukcije.

Oblikovanje zgrada je u ovom slučaju direktan i isključivi odraz konkretnih zahtjeva koje jednoznačno postavlja odabrana orijentacija stanova. U tom smislu svaki pojedini stan ima kvalitetno osunčanje i vrijedan pogled prema moru i Riječkom zaljevu.